Staf

15+ jaar
Gemengd
Afhankelijk van je functie

Vanaf de leeftijd van 15 jaar kun je leiding worden bij een speltak. Ervaring met Scouting is mooi meegenomen, maar helemaal niet nodig. Wat je wel nodig hebt is het plezier om samen met een speltakteam allerlei activiteiten te bedenken en te organiseren. En omdat je heel direct met kinderen aan het werk gaat, moet je dat natuurlijk ook leuk vinden om te doen.

Elke leeftijdsgroep (speltak) vraagt weer andere dingen van de staf. De Bevers en Welpen (5 tot en met 11 jaar) hebben veel ondersteuning nodig van de leiding, omdat ze zelf nog te jong zijn om allerlei programma’s te organiseren. Bij de Scouts (11 tot en met 15 jaar) kunnen ze dat al veel beter: als staf ben je daar echt samen met de kinderen aan het organiseren. De Explorers (14 tot en met 17 jaar) ten slotte hebben vooral begeleiding nodig, want zij moeten in staat zijn om hun eigen programma’s in elkaar te zetten. Je ziet het: voor elk type leider hebben we dus wel een speltak waar hij of zij lekker bezig kan zijn.

Onze scoutinggroep is helemaal afhankelijk van vrijwilligers. Het bestuur en de staf doen dit werk dus voor hun plezier. Maar dat betekent bij ons niet dat jouw werk als staflid ook vrijblijvend is. Want de kwaliteit van het spel hangt voor het grootste deel af van de inzet van de staf. Iedereen die zich bij ons voor de staf aanmeldt krijgt eerst de kans om eens rond te kijken in onze groep. In deze introductieperiode leer je de leidinggroep en alle speltakken kennen. Zeker als het je eerste kennismaking met de Scouting is, is het belangrijk om erachter te komen wat Scouting nu precies is. Daarna ga je meedraaien bij de speltak waar jij het beste bij past. Op die manier leer je heel snel wat je als leiding van een speltak allemaal moet doen. Pas na deze introductieperiode beslis je of je definitief verder wilt gaan als leidinggevende binnen onze scoutinggroep. Je kunt dus op je gemak rondkijken voordat je hoeft te beslissen.

Natuurlijk maken we altijd tijd voor een gezellig moment, want vrijwilligerswerk moet toch beloond worden! Met alle staf zitten we regelmatig bij elkaar voor een hapje en een drankje en om gezellig te kletsen. Ook is er ieder jaar een leidingweekend waarin we allerlei leuke dingen doen zoals musea bezoeken, ontdekkingstocht in de mijnen en verschillende teambuildingsactiviteiten.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om eens te komen rondkijken bij onze groep? Kom dan gewoon een keertje langs op de zaterdag of stuur een berichtje via ons contactformulier!

Stuur onze groepsbegeleiders een berichtje

Stuur ons een berichtje - alle pagina's m.u.v. Verhuur
Let op! Wil je een reserveringsaanvraag doen, dan kan dat via het reserveringsformulier. Wil je een ander berichtje sturen naar de verhuur, dan kan dat via dit formulier.