Speltakken

Bevers

Bevers leren iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week is dat koken met Rozemarijn, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leren ze alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met heel veel plezier.

  Leeftijd: 5 tot 7 jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur


Welpen

Iedere week leren welpen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens zich steeds verder. Bij de welpen gaan kinderen met Shanti en Mowgli de jungle in, waar ze spannende avonturen beleven.

  Leeftijd: 7 tot 11 jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur


Scouts

Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen; dat is Scouting! Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar. Zo ontwikkelen ze zich continu, ook bij de scouts.

  Leeftijd: 11 tot 15 jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur


Explorers

Vind je het wel een tof idee om een weekje in het buitenland te verblijven met allerlei andere leeftijdsgenoten? Of liever het water op om te zeilen? Explorers bepalen zelf welke uitdagende activiteiten ze doen! Als explorer organiseer je alles zelf. Je runt samen met de andere explorers jullie afdeling, je organiseert je eigen opkomsten en je gaat aan de slag met toffe uitdagingen of met een award.

  Leeftijd: 15 tot 18 jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur


Pivo's

Pivo’s (binnen scouting Nederland ook wel Roverscouts genoemd) hebben een eigen stambestuur en regelen alles zelf. Een kamp in het buitenland wordt zelf georganiseerd en daarnaast kiezen roverscouts ook hun eigen uitdagingen die ze tijdens hun roverscoutsperiode zullen uitvoeren.

  Leeftijd: 18 tot 23 jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: vrijdag van 20.30 tot 23.00 uur


Stam

De Stam is de speltak met de oudste leden van scouting BHW. Zij regelen alles zelf en hebben geen begeleiding of adviseurs nodig. De activiteiten zijn divers maar altijd uitdagend en vernieuwend. Een groot aantal stamleden maken zichzelf als vrijwilliger nuttig binnen de groep.

  Leeftijd: 23+ jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: geen vaste opkomsten


Staf

Het is een en blijft een feit: ‘zonder stafleden, geen Scouting’. Gelukkig hebben wij daar geen last van en zijn alle speltakken over het algemeen voorzien van een gezond stafteam dat enthousiast van alles organiseert om de jeugdleden een leuke tijd te bezorgen. Dat houdt niet in dat we niet op zoek zijn naar nieuwe en enthousiaste mensen, want groeien doen we maar al te graag. Lijkt het jou wat om ons te komen versterken, dan ben je meer dan welkom, wat je kwaliteiten dan ook zijn!

  Leeftijd: 15+ jaar
  Leden: jongens en meiden
  Opkomsten: Afhankelijk van je functie