Uniform

Net als bij de meeste andere scoutinggroepen dragen we bij scouting BHW een uniform. Tegenwoordig wordt dat uniform Scoutfit genoemd. Sir Robert Baden­ Powell sloot hiermee aan bij de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht rang of stand, religie of huidskleur. Het voordeel is ook dat we als scouts beter herkenbaar zijn. De Scoutfit van Scouting BHW bestaat uit:

Groepsdas
Tot maart 2023 was onze groepsdas een marineblauwe das. Tijdens het 50-jarige jubileumweekend is onze nieuwe das geïntroduceerd, een marineblauwe das met oranje zoom. De oranje zoom is een verwijzing naar een vroegere das van de BHW, in de beginjaren is de groepsdas namelijk volledig oranje geweest. De das kan bij elkaar gehouden worden door een dasring of een klompje. Je kan de nieuwe groepsdas binnenkort kopen in onze webshop.

Groepsnaambandje
Op het groepsbandje staat de naam van onze Scouting, Burgemeester Herman Wittegroep. Dit groepsbandje moet op de rechterschouder en kun je bestellen via onze webshop.

Speltakteken
Aan het speltakteken kun je aflezen bij welke speltak je zit. Het speltakteken moet op de rechterborstzak komen te zitten. De badge kan je halen in de Scoutshop).

Insignes/badges
Bij de Scouting kan je verschillende insignes verdienen. Deze kunnen bevestigd worden op de linkermouw. Deze insignes kunnen verdiend worden bij de eigen speltak en de leiding zal zeggen waar deze verkregen kunnen worden.

Installatieteken
Het installatieteken van Scouting Nederland moet op de linkerborstzak geplaatst worden. Hieraan kan men zien dat je bij Scouting Nederland hoort. De badge kan je halen in de Scoutshop.

De blouse
Iedere speltak heeft z’n eigen Scoutfit, voorheen noemden we dit het uniform. Hieronder een overzicht met de kleuren voor de speltakken:
Bevers – Rode blouse
Welpen – Groene blouse
Scouts – Beige blouse
Explorers, Pivo’sStam en staf (geen leiding) – Brique blouse
De ScoutFit is online te bestellen bij de ScoutShop of te koop in een van de ScoutShop winkels.

Blauwe broek
Je kunt een scoutfitbroek dragen (verkrijgbaar bij de Scoutshop) of kiezen voor een andere stevige blauwe broek. De voorkeur gaat daarbij uit naar spijkerstof vanwege de stevigheid.

BHW truien en t-shirts
Scouting BHW heeft ook eigen truien, vesten en t-­shirts die je in sommige gevallen kunt dragen in plaats van je blouse. Lekker als het eens extra koud of warm is! Deze zijn te koop in onze webshop.
Let op; voor ‘officiële’ gelegenheden blijft de scoutfit met de blouse en das verplicht. Zo’n officiële gelegenheid is bijvoorbeeld je installatie.

Webshop Scouting BHW

Afhalen bestellingen:
Op zaterdagen van 09.30 tot 13.00 uur
E-mail: webshop@scoutingbhw.nl

ScoutShop Eindhoven

Cahorslaan 20, Achtse Barrier
Telefoon: 06-12266308
E-mail: eindhoven@scoutingshop.nl

Openingstijden*
Maandag: 19.00 tot 20.00 uur
Donderdag: 19.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 09.00 tot 12.00 uur

* Openingstijden kunnen soms afwijken. Raadpleeg de scoutshop website voor de laatste informatie.