Lid worden

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende en leuke activiteiten doet. Bij Scouting zijn in Nederland meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Nieuwe jeugdleden, leiding en vrijwilligers zijn altijd van harte welkom bij de scouting Burgemeester Herman Wittegroep (BHW)! Jeugdleden kunnen drie opkomsten vrijblijvend komen kijken om te zien of onze scouting bij hen past. Je doet dan mee in de speltak die bij jouw leeftijd past.

Wil je een keer komen kijken? Neem dan eerst even contact op met de speltak. Dat kan via het contactformulier of door ze een mail te sturen. Heb je nog andere vragen? Dan kun je ons ook bellen op zaterdag van 09.30 – 13.00 uur. Ons telefoonnummer is 040­-2425452. Je kunt ook een bericht sturen naar de ledenadministratie.

De contributie bedraagt €32,50 per kwartaal en dient middels een automatische incasso vooraf betaald te worden. Voor de kampen wordt een aparte bijdrage gevraagd, afhankelijk van de speltak en de duur van het kamp kan dit variëren tussen de €15,- en 130,- per kamp. Een bijdrage voor deze kosten kan worden aangevraagd via Stichting Leergeld Eindhoven.

Meld je nu aan!

Aanmelden

Gegevens zoon/dochter

Maak een keuze *
Op basis van de ingevulde leeftijd kan uw zoon/dochter helaas nog niet lid worden van Scouting BHW. Om lid te worden van onze Scoutinggroep moet uw zoon/dochter minimaal 5 jaar oud zijn. Neem voor meer informatie contact op met het groepsbestuur, groepsbestuur@scoutingbhw.nl.
Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Bevers. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina!
Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Welpen. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina!
Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Scouts. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina!
Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Explorers. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina! Wil je lid worden als vrijwilliger? Vul dan hier het formulier in!

Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Pivo's. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina! Wil je lid worden als vrijwilliger? Vul dan hier het formulier in!

Op basis van de ingevulde leeftijd wordt uw zoon/dochter lid van het speltak: Stam.
Wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor een specifiek speltak, en valt uw zoon/dochter buiten de leeftijdscategorie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina! Wil je lid worden als vrijwilliger? Vul dan hier het formulier in!

Gegevens ouder/verzorger 1 (verplicht)

Gegevens ouder/verzorger 2 (optioneel)

Veel gestelde vragen

Nee, Scouting BHW heeft een zeer divers programma, elke week komen er andere spelvarianten aanbod, natuurlijk komen vuurtje stoken en pionieren enkele keren per jaar aanbod.

Een Scoutinggroep is verdeeld in meerdere leeftijdsgroepen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld sportteams. Bij Scouting hebben de groepen echter verschillende namen. Er zijn Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Pivo’s en een Stam. Deze leeftijdsgroepen worden speltakken genoemd.

Ja hoor dat kan zeker! Je kunt maximaal drie keer vrijblijvend komen kijken, echter hebben sommige speltakken een wachtlijst. Het is dan niet altijd mogelijk om gelijk komende week te komen kijken. Neem van te voren altijd contact op met de leiding van de speltak.

Zeker, een bijdrage of volledige vergoeding voor de kosten kan worden aangevraagd via Stichting Leergeld Eindhoven.

Net als sportteams heeft Scouting ook een tenue, deze worden Scoutfits genoemd. Een Scoutfit bestaat uit een blouse en das. Elke speltak heeft zijn eigen kleur: rood voor de Bevers, groen voor de Welpen, beige voor de Scouts en bordeauxrood voor de Explorers, Pivo’s en Stam.

Voor elk weekend ontvang je van de leiding een bagagelijst met wat je mee moet nemen. Naast kleding en toiletspullen staan hier altijd een slaapzak en een matje op. Daarnaast is het meenemen van een zaklamp en een kleine rugzak aan te raden. Voor Explorers kunnen er aanvullende eisen zijn zoals goede wandelschoenen en een grote backpackersrugzak, afhankelijk van het soort zomerkamp. Hierover krijg je tijdig bericht van de begeleiding. Soms wordt er door Scouts of Explorers gefietst naar het kampterrein of gaan er fietsen mee op kamp. Dit wordt dan ook tijdig door de leiding bekend gemaakt.