Geschiedenis

Hoe het allemaal begon…..
De Burgemeester Herman Witte groep, kortweg BHW, ging officieel van start op 10 maart 1973 in Eindhoven. De groep is vernoemd naar een oud­burgemeester van Eindhoven, Herman Bernard Jan Witte.

Het zoeken naar een geschikte accommodatie duurde wel even maar uiteindelijk kon de groep terecht in de Parasjuut in de wijk Vaartbroek. Al snel vond er een verhuizing plaats naar de noodkerk van de Mattheus parochie, ook in Vaartbroek, de noodkerk kreeg, toen de nieuwe Mattheuskerk klaar was de naam “De Schietstoel”, maar ook hier bleven we maar kort. Eind 1973 vertrokken we naar een oude boerderij in Blixembosch (waar nu het huidige Stedelijk College Eindhoven staat) maar omdat op die plek de nieuwbouw van de scholengemeenschap gebouwd ging worden, moesten we ook daar weer vertrekken.

Zo kwamen we in 1975 in ‘de boerderij’ terecht, onze huidige accommodatie aan de Eindhovenseweg 33.

Op zaterdag 7 juni 1975 werd de officiële opening verricht door Mevr. Witte­-Wüst, de weduwe van onze naamgever Burgemeester Herman Witte.

In 1974 telde de Burg. Herman Wittegroep 4 speltakken van ongeveer 45 kinderen. Inmiddels draaien we met 6 speltakken: Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Pivo’s en een Stam. De BHW heeft nu in totaal ongeveer 135 jeugdleden en nog ongeveer 60 vrijwilligers die actief zijn als leiding of in commissies en in het bestuur.

Om alle groepen en commissies goed te kunnen huisvesten is de boerderij in 2003 uitgebreid met ‘de units’. Hierin draaien onder meer de Bevers en bevindt zich het staflokaal. Een actieve groep vrijwilligers is nog iedere week bezig de accommodatie, het terrein, de materialen en andere zaken te onderhouden.