Activiteiten

Tijdens het scoutingseizoen vinden er binnen onze groep diverse leuke activiteiten plaats. Hieronder volgt een omschrijving van en aantal vaste activiteiten.

Het zomerkamp is voor de leiding en de jeugdleden het hoogtepunt van het scoutingjaar en iets waar lang naar uitgekeken wordt. Samen met je eigen speltak ga je op kamp, de onderbouwspeltakken (bevers en welpen) gaan nog niet zo ver weg maar de bovenbouw beleeft avontuurlijke, uitdagende kampen verder weg of zelfs in het buitenland. Hun kamp duurt ook wat langer dan de kampen van de onderbouw.

Door het jaar heen heeft iedere speltak ook zijn eigen weekenden. Tijdens zo’n weekend overnacht je in een blokhut van een andere scoutinggroep of in tenten in de natuur (bovenbouw). Maar soms blijven we ook op de boerderij en overnachten we daar. Voorbeelden van weekenden zijn een installatieweekend, ouderkindweekend of het JOTA-weekend voor de bovenbouw.

Jaarlijks vieren wij St. Joris op de zaterdag die het dichtst bij de 23e april ligt. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Er is dan een kampvuur voor alle leden, waarbij de beloftes hernieuwd worden.

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA­/JOTI gehouden. JOTA/JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. Onze groep doet hier met een aantal eigen zendamateurs jaarlijks fanatiek aan mee.

Een bijzonder weekend is het groepsweekend. Om de drie jaar gaan we met alle leden en leiding samen op kamp. Tijdens dit kamp worden er activiteiten gedaan en spellen gespeeld rond een bepaald thema. Het groepsweekend is een heel gezellig, druk maar vooral heel leuk kamp.

Scouting BHW hoort bij de Scouting Regio Eindhoven. Scouting Regio Eindhoven organiseert onder meer activiteiten voor alle Scoutingleden uit Eindhoven. Enkele regioactiviteiten waar wij regelmatig aan mee doen zijn het Explorerweekend en de Regionale Scouting Kookwedstrijden.