Het coronavirus en Scouting BHW

Scouting BHW volgt de richtlijnen vanuit Scouting Nederland en de Nederlandse overheid. In onze factsheet behandelen we kort de regels die wij hanteren om scouting voor iedereen veilig te houden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Factsheet-per-3-februari-2021.jpg

Vraag en antwoord

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar groepsbestuur@scoutingbhw.nl en wij doen ons best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Kunnen alle leden weer naar Scouting toe?

Nee, de coronamaatregelen geven enkel jongeren t/m 17 jaar de ruimte om fysiek het Scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen.

Wat betekent de plicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen voor Scouting?

Alle jeugdleden hoeven bij ons op scouting geen mondkapje te dragen. Alle leiding draagt een mondkapje in de binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld het staflokaal. We draaien nog steeds zoveel mogelijk buiten, buiten is een mondkapje niet verplicht. Uiteraard kan je hier zelf alsnog voor kiezen als je je hier prettig bij voelt.

Er stond een overnachting/kamp gepland, gaat deze nog door?

Nee, overnachtingen en/of kampen zijn op dit moment helaas niet toegestaan.

Ik ben afgereisd naar een land met een oranje reisadvies, en nu?

Ben je op reis geweest naar een land wat tijdens je reis een oranje reisadvies had? Dan ga je in quarantaine en kom je niet naar Scouting. Oók als je op het vliegveld getest bent en een negatieve uitslag hebt gekregen.

Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je weer helemaal beter bent kun je naar Scouting.

Check https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor alle reisadviezen.

Kan je met een verkoudheid naar scouting?

Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.

Een huisgenoot heeft het virus, moet ik thuis blijven?

Ja, dan kom je niet naar Scouting en volg je de aanwijzingen van de GGD. Als alle huisgenoten weer helemaal beter zijn, kun je weer naar Scouting.

Bron: Q&A Scouting Nederland
Laatst bijgewerkt: 16:45, 9 maart 2021